Kantoor Kempen

T+ 32 14 54 68 43

Kantoor Hasselt

T+ 32 11 36 09 71

Vermeulen

Voorbije seminaries

9 maart 2021 - Spitsuur HR - live vanuit de studio

Alweer een geslaagd editie met 203 deelnemers! Bekijk hier de aftermovie.

 

De deelnemers kregen deskundige en praktijkgerichte informatie onder meer overtelewerk en de coronamaatregelen van de specialisten van Mploy en Salar.  Die namen ook duidelijke en gemotiveerde standpunten in over brandend actuele onderwerpen zoals het vaccinatie-kort-verzuim, de vaccinatieplicht voor werknemers en de vaccinatiepremie.

 

13 oktober 2020 - Spitsuur HR - live vanuit de studio

Onze vaste oktoberafspraak in 4Wings kon dit jaar om de gekende virale reden jammer genoeg niet doorgaan. Om het voor eenieder veilig en gezond te houden, gaven we – even grondig en enthousiast - les vanuit de professionele Wimec studio's.

 

14 maart 2020 - opleiding BAB-BKR

Steven Renette en Ludo Vermeulen gaven op 14 maart 2020 een opleiding voor de beroepsvereniging voor accountants en belastingconsulenten BAB-BKR Antwerpen over de sociaalrechtelijke behandeling van auteursrechten. 

 

10 maart 2020 - topeditie Spitsuur HR

Naar goede traditie organiseerde Mploy samen met Salar een maartse editie van het Spitsuur HR.  We mochten maarliefst 120 deelnemers verwelkomen.  De sprekers hadden het over (langdurige) ziekte en (on)mogelijkheid van ontslag en de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van leidinggevenden bij ernstige arbeidsongevallen. Tot slot belichtten de experten van Mploy en Salar alle kwesties die vandaag naar boven komen door de snelle verspreiding van het Corona-virus.

 

6 februari 2020 - seminarie over het personeelsbeheer op notariaten

Steven Renette en Pieter-Jan Desmit gaven voor Larcier te Leuven een seminarie “Medewerkers: belangrijkste kapitaal en achilleshiel van elk notariaat. Uitdagingen op vlak van personeelsbeheer”

 

12 september 2019 - extra editie Spitsuur HR

Op donderdag 12 september organiseerden we een extra editie van Spitsuur HR over sociale verkiezingen.  We hadden het onder meer over de technische bedrijfseenheid, vakbondsafvaardiging en de valkuilen.

 

12 maart 2019 - Ontbijtseminarie Spitsuur HR- Westerlo - 4Wings

Een mooie maartse editie van het Spitsuur HR!  Dirk Heylen en Chris Verleye hadden het over "het bezoldigen met een gerust gemoed en een zuiver geweten."  Hans Van Rompaey van ons kantoor te Hasselt zoomde in op "het bewijzen van discriminatie, heimelijk opgenomen (telefoon)gesprekken, nepsollicitaties, mystery calls,..."  Tot slot nam Ludo Vermeulen bij de actualia enkele hete hangijzers ter hand. (de sociale verkiezingen 2020, het loonakkoord van 26 februari 2019 en de winstpremie.)

 

9 oktober 2018 - Ontbijtseminarie Spitsuur HR- Westerlo - 4Wings

Alweer een succesvolle editie van het Spitsuur HR op 9 oktober 2018. Meer dan 120 deelnemers luisterden naar en stelde vragen aan onze sprekers. Zij hadden het over de valkuilen bij een ontslag, over het werken met gedetacheerde werknemers en over bijdrageverminderingen bij de eerste aanwervingen. Tot slot kregen de deelnemers uitleg over het laatste nieuws op arbeidsrechtgebied.”

 

16 november 2017 - seminarie schijnzelfstandigheid

Geert Michiels sprak op 16 november op een infosessie over schijnzelfstandigheid georganiseerd door SD Worx.  Net zoals de 3 vorige edities, was het weer een praktijkgericht en interactief seminarie.

 

26 oktober 2017 - Schijnzelfstandigheid

Geert Michiels sprak over schijnzelfstandigheid op een seminarie georganiseerd door SD Worx te Berchem.

 

10 oktober 2017 - Spitsuur HR
Het zomerakkoord, ontslagmotivering en concurrentie door ex-werknemers.

 

28 september 2017 - Werkbaar en wendbaar werk in uw arbeidsreglement

Over de wet-Peeters rond werkbaar en wendbaar werk is heel wat te doen geweest. Ze bevat nieuwe regels rond arbeidsduur en flexibiliteit. Ludo Vermeulen en Leen Putman spraken over de impact ervan op een onderneming.

 

15 maart 2017 - Ziekenhuizen en netwerken

Ludo Vermeulen sprak over de arbeidsrechtelijke aspecten op het seminarie "Ziekenhuizen en netwerken" georganiseerd te Brussel op 15 maart 2017 door Callens Advocatenkantoor.

 

7 maart 2017 - Spitsuur HR

Weg met de 38-urenweek? - Langdurig ziek, immuun voor ontslag?  Lees meer

 

11 oktober 2016 - Spitsuur HR

Tendensen in alternatieve loonvormen - flexibele werktijden. Lees meer

Stel uw vraag

 

En wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

 

 

Webinars